Vaffelbageren i Nyhavn

Kaffebar & frisk te i Nyhavn
Prøv lækre kaffe to-go OR STAY

Vaffelbagerens kaffe

I Vaffelbageren bestræber vi os på at lave den perfekte kop kaffe. En stribe faktorer afgør vores oplevelse af kaffen og netop disse faktorer er vi meget opmærksomme på. Nogle faktorer er dog mere afgørende for oplevelsen end andre:

Vand: Vand udgør 98,5% af den færdige kaffe, og er derfor afgørende for smagen. Vand der har stået for længe, eller som har været varmet op tidligere, har en flad smag. Frisk vand er bedst til at frigøre smag og aroma fra den formalede kaffe.

Bryggetid: Bryggetiden kan vare fra 20 sekunder og helt op til 16 timer. Når vand og bønner kommer i kontakt med hinanden ekstraheres smagsstofferne i kaffen, men der er stor forskel på, hvor lang tid de to ideelt set skal være i selskab med hinanden. En espresso, der sendes af sted med 9 bars tryk skal løbe igennem på 20-25 sekunder, mens en stempelkande, hvor vandet er 92-94 grader skal trække 3-4 minutter. Er ekstraktionen for kort opnår man ikke det fulde potentiale af smagen, og er den for lang vil der blive udtrukket for mange bitterstoffer, som gør smagen endnu værre.

Bønner, formaling og opbevaring: Ilt er kaffens værste fjende. Den går i forbindelse med kaffen og nedbryder gradvist smagsstofferne. Derfor er hele bønner også mere modstandsdygtige over for ilt, fordi en stor del af kaffen er dækket af den beskyttende overflade. En åbnet pose kaffe bør
bruges i løbet af 2 uger. Jo mere af luftens ilt kaffen kommer i kontakt med, desto hurtigere sker tabet af aroma.

Filter kaffe, americano eller espresso 35,-

Cafe latte, cappuccino, chai latte eller varm chokolade m. flødeskum 40,-

 

Vaffelbagerens Te

I Vaffelbageren bruger vi te fra Bradley’s Tea. Bradley’s te er blød, rund, fin og elegant i smagen. Bradley’s anvender håndplukkede topskud hvilket resulterer i en fin og blød te af højeste kvalitet. Teen er økologisk og bliver dyrket under ordentlige vilkår for teplukkerne.

Vaffelbageren har et stort udvalg af Bradley’s te:

  • Green Tea Lemon – noter af citrongræs
  • Earl Grey
  • Ginger Citrus – noter af æble og kanel
  • Black Tea Red Fruits – noter af jordbær, hindbær og rosenblade

Alle Vaffelbagerens forskellige slags te koster: 35,-