Prøv vores friske the & kaffe

Vaffelbagerens kaffe

I Vaffelbageren stopper jagten på den perfekte kop kaffe aldrig.
En stribe faktorer afgør vores oplevelse af kaffen, og der kunne altid havde været ændret på det ene eller andet. Nogle faktorer er dog mere afgørende for oplevelsen end andre. Her er de mest væsentlige:
Vand: Vand udgør 98,5% af den færdige kaffe, og er derfor afgørende for smagen. Vand der har stået for længe, eller som har været varmet op tidligere, har en flad smag. Frisk vand er bedst til at frigøre smag og aroma fra den formalede kaffe.
Bryggetid: Bryggetiden kan vare fra 20 sekunder og helt op til 16 timer.
Hvor lang tid skal kaffen trække? Når vand og bønner kommer i kontakt med hinanden ekstraheres smagsstofferne i kaffen, men der er stor forskel på, hvor lang tid de to ideelt set skal være i selskab med hinanden. En espresso, der sendes af sted med 9 bars tryk skal løbe igennem på 20-25 sekunder, mens en stempelkande, hvor vandet er 92-94 grader skal trække 3-4 minutter. Er ekstraktionen for kort opnår man ikke det fulde potentiale af smagen, og er den for lang vil der blive udtrukket for mange bitterstoffer, som gør smagen endnu værre. Koldbrygget kaffe er dog en undtagelse. Vandet er nemlig ikke mere end 5 grader varmt når der brygges. Koldt vand ekstraherer stofferne i kaffen meget langsomt, og stort set uden bitterstoffer. Det betyder, at vi kan brygge i 16 timer og få en helt ren og sødlig kaffe ud af det, uden bitterstoffer.  
Bønner, formaling og opbevaring: Ilt er kaffens værste fjende. Den går i forbindelse med kaffen og nedbryder gradvist smagsstofferne. Derfor er hele bønner også mere modstandsdygtige over for ilt, fordi en stor del af kaffen er dækket af den beskyttende overflade. En åbnet pose kaffe bør
bruges i løbet af 2 uger. Jo mere af luftens ilt kaffen kommer i kontakt med, desto hurtigere sker tabet af aroma.

Alle Vaffelbagerens forskellige typer kaffe koster: 35,-

Vaffelbagerens The

I Vaffelbageren bruger vi Chaplon the. Chaplon dyrker deres te efter de bedste japanske principper på en lille plantage ved Sri Lanka (Ceylon). Chaplon har det ene mål, at lave en te der er blød, rund, fin og elegant. Plantagen er nøje udvalgt, fordi en unik kombination af temperatur, vind og jordbundforhold giver theen en særlig elegant smag.
Da de samtidig kun anvender håndplukkede topskud er resultatet en fin og blød the af højeste kvalitet. Theen er økologisk og bliver dyrket under ordentlige vilkår for theplukkerne.

Vaffelbageren har et stort udvalg af Chaplon the:

Kvæde // Fuldmåne // Earl Grey // Bjergblomst

Derudover sælger vi også et udvalg af Picvick the:

English Breakfast // Solbær // Grøn the med citron // Jordbær // Lakrids

Alle Vaffelbagerens forskellige slags the koster: 30,-

En god dag i Nyhavn med en frisk is i hånden

Vi bager vafler hver dag efter Vaffelbagerens hemmelige opskrift. Hjemmelavet guf og friskpisket flødeskum.